За форума

ШЕСТНАДЕСЕТИ ЧЕРНОМОРСКИ ТУРИСТИЧЕСКИ ФОРУМ

КУРОРТЕН КОМПЛЕКС „СВ. СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА“  – МОДЕЛИ ЗА РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗЪМ В ЧЕТИРИ СЕЗОНА

Варна, 30.09 -01.10.2023 г., AQUAHOUSE SPA&HOTEL, кк "Св.Св. Константин и Елена"

В изпълнение на своята мисия да работи за развитието на туризма, Варненска туристическа камара ще проведе поредния 16-ти Черноморски туристически форум на тема „К.К. „СВ. СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА“ – МОДЕЛИ ЗА РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗЪМ В ЧЕТИРИ СЕЗОНА”.

Форумът ще се състои на 30-ти септември и 1-ви октовмри в Аквахаус Хотел в к.к. „Св. св. Константин и Елена”.

Участват представители на туристическия бизнес, неправителствени организаци, общини, държавни институции и образователни институции.

Форумът е посветен на 115-тата годишнина от създаването на първия български морски курорт „Св. св. Константин и Елена“ и има за цел да представи теоретични идеи и прагматични предложения за развитието на конкурентоспособен и ефективен туризъм в дестинацията.

Програмата на форума включва панели по актуални теми:

  1. К.к. „Св. св. Константин и Елена“ – първият морски курорт в България: история на създаването и развитието от началото на организирания туризъм в България; разцветът на курорта през последното десетилетие; постижения, проблеми, бъдещи  предизвикателства; новият облик на курорта, създаден от новата архитектурна среда и разнообразната функционалност на новоизградената материална база.
  2. К.к. „Св. св. Константин и Елена“ – модел за развитие на медикъл, СПА и уелнес туризъм: лечебните качества на минералната вода и нивото на нейното ефективно използване; маркетиране на спа и уелнес продукта на курорта – състояние, проблеми, идеи за развитие на успешното маркетингово позициониране на основните пазари; решаване на проблема с кадрите.
  3. К.к. „Св. св. Константин и Елена“ – модел за развитие на MICE туризъм: материална база, кадри; транспортна достъпност за участниците от основните пазари; маркетинг за успешна реализация на продукта.
  4. К.к. „Св. св. Константин и Елена“ – възможности за развитие на курорта като кулинарна дестинация: постижения в гурме кулинарията, нови форми на кулинарно предлагане в курорта като начин за привличане на туристи; кадрите – основен фактор за качеството на кулинарното предлагане.

През втория ден на форума студенти с отлични разработки ще представят младежки идеи за креативен туризъм. Ще се проведе и среща на бизнеса с ученици и студенти по туризъм за представяне и обсъждане на възможности за кариерно развитие в туризма.

16-ят Черноморския туристически форум – Варна 2023 се реализира благодарение на:

  • Министерството на туризма на Република България
  • Община Варна
  • Екипа на „Св.св. Константин и Елена холдинг“ АД
  • Екипа на к.к. „Слънчев ден“
  • Туристическата общественост на България, изпълваща със съдържание събитието.

Вярваме, че форумът ще донесе успех на своите участници!

Благодарим за доверието на всички Вас, наши гости и партньори.

ЧТФ 2022 можете да откриете тук: https://2022.blackseatourismforum.com/

ЧТФ 2021 можете да откриете тук: https://2021.blackseatourismforum.com/

ЧТФ 2020 можете да откриете тук: https://2020.blackseatourismforum.com/